top of page

Leerstijlen

Iedereen heeft een persoonlijke leerstijl, een eigen manier van omgaan met leerstof en leeractiviteiten.
Sommige leerlingen vinden het fijn om te leren door te doen. Anderen vinden het fijn om te leren door vragen te stellen, of door uit te proberen.
Ook de manier waarop je het liefst informatie tot je neemt kan verschillen, bijv. auditief (horen), visueel (zien, beelddenken) of kinetisch (bewegen).
Onze hersenen zijn verdeeld in twee helften. De linker- en de rechter hersenhelft. De mensen met een linksgeoriënteerde leerstijl denken auditief/digitaal (horen en denken). De mensen met een rechtsgeoriënteerde leerstijl denken visueel/kinesthetisch (voelen en zien).

Op veel scholen wordt nog vaak de nadruk gelegd op het verbale (de auditieve leerstijl) en op het reproduceren van informatie (de reproductiegerichte leerstijl). Hierdoor komen veel leerlingen op school niet uit de verf, ze missen de aansluiting op het onderwijs van tegenwoordig. Of ze leren zichzelf een onhandige strategie aan die zoveel tijd kost, dat ze niet op tijd klaar zijn met hun werk.

Het is verrassend om te zien tot welke resultaten leerlingen komen als de leerstof wordt aangeboden op de manier die bij ze past.

In mijn begeleiding ga ik op zoek naar de specifieke leerstijl van uw kind en zet ik die didaktiek in die past bij de leerstijl van uw zoon of dochter.

Hierdoor verbeteren niet alleen de schoolse resultaten, maar neemt ook het plezier in het leren weer toe.

Remedial Teaching en bijles Praktijk de Puntenslijper is werkzaam voor de regio Beuningen, Nijmegen, Lent, Ewijk, Winssen,Weurt, Druten, Boven Leeuwen, Wijchen, Malden etc.

bottom of page