top of page

Door wie?

Ik ben Marjan Elemans, gecertificeerd Remedial Teacher, met een eigen praktijk in Beuningen bij Nijmegen.

Met veel liefde, plezier, kennis en passie help ik kinderen van de basisschool die moeite hebben met lezen, spelling, schrijven, taal, woordenschat, rekenen, dyslexie of dyscalculie hebben.

In maart 2008 ben ik afgestudeerd voor de opleiding Remedial Teacher. Regelmatig volg ik bij- en nascholingen om me nog verder te ontwikkelen in dit boeiende vakgebied. Zo heb ik de nascholing Vakspecialist Rekenen gevolgd en ben ik Specialist Begrijpend Lezen

Ik voel me betrokken bij kinderen die extra aandacht nodig hebben bij het leren. Het geeft me veel voldoening kinderen iets te laten begrijpen en een succeservaring te laten behalen.

Ik heb de ervaring dat kinderen die niet goed mee kunnen komen meestal een laag zelfvertrouwen hebben en enigszins 'beschadigd' zijn. Ongemerkt werk ik tijdens de RT-lessen ook hier aan.

In de afgelopen jaren ben ik regelmatig kinderen tegen gekomen waarbij werken aan de leerachterstand/leerproblemen alleen niet voldoende was. Er speelden nog andere factoren mee, waardoor de schoolse resultaten achter bleven. Te denken valt aan, faalangst, onzekerheid,

verlegen zijn etc.

Om deze kinderen nog beter te kunnen helpen heb ik nascholingen gevolgd op het gebied van leerbegeleiding en coaching.

Hoe het begon....

In 2008 startte ik mijn Remedial Teaching en bijles praktijk "De Puntenslijper" in Beuningen bij Nijmegen. Ik had nooit kunnen vermoeden dat ik in al die jaren zo veel kinderen zou mogen helpen met lezen, rekenen en spelling. Ik ben inmiddels de tel kwijt geraakt, maar het zullen er zeker méér dan 250 zijn. De kinderen ervaren de lessen als leerzaam, leuk en gezellig, sommige kinderen zien het zelfs als een uitje...

De één-op-één begeleiding en aandacht doen de kinderen goed, ze groeien in hun leerprestaties maar ook als individu. Nu, 15 jaar later, heb ik inmiddels een schat aan ervaring en ik beschouw het als een voorrecht dit werk te mogen doen. Geen les is hetzelfde, geen kind is hetzelfde, allemaal zijn ze uniek. Het beste in het kind naar boven halen, dat is mijn passie. Ieder op zijn eigen niveau en binnen zijn eigen mogelijkheden. Ik hoop mijn vak nog heel lang te mogen uitoefenen.

Remedial Teaching en bijles praktijk de Puntenslijper is georiënteerd op de regio Beuningen, Nijmegen, Lent, Weurt, Wijchen, Druten, Boven Leeuwen, Ravenstein, Malden, Groesbeek enz.


bottom of page