top of page

Kindercoaching

bij faalangst, concentratieproblemen, (hoog)gevoeligheid, onzekerheid,

laag zelfbeeld, problemen met de (werk)houding etc.

maar ook bij echtscheiding of verlies van een dierbare.

Regelmatig kom ik kinderen in mijn praktijk tegen bij wie

werken aan de leerachterstand/leerproblemen alleen

niet voldoende is. Naast de leerachterstand spelen er nog andere factoren mee, waardoor de schoolse resultaten achter blijven.

Te denken valt aan concentratieproblemen, faalangst, (hoog)gevoeligheid, laag zelfbeeld, onzekerheid, problemen met de

( werk)houding enz.

Bij deze problematieken kan kindercoaching worden ingezet.

Ook kinderen die te maken hebben met echtscheiding of verlies van een dierbare zijn goed te helpen middels kindercoachin

Wat is Kindercoaching?

Het coachen van kinderen is een bijzondere, effectieve manier om kinderen te begeleiden. Het is een kortdurende, laagdrempelige begeleiding, waarbij het kind centraal staat. Er is dan ook geen verwijzing voor nodig. Kindercoaching is een vorm van coaching waarbij de belevingswereld en reële wereld van het kind centraal staan. Uitgangspunt is steeds zijn of haar manier van denken, voelen en gedragingen. Er wordt gebruik gemaakt van creatieve werkvormen en spelvormen.

Wat is het doel?

Het doel van kindercoaching is het bespreekbaar maken van situaties waar het kind ondersteuning bij nodig heeft. Het creëren van succeservaringen, zodat het kind meer plezier en zelfvertrouwen kan hebben, in het aangaan van situaties en uitdagingen.

Het versterken en vergroten van het zelfbeeld en zelfvertrouwen is misschien wel het belangrijkste ingrediënt van kindercoaching.

Voor wie is het geschikt?

Voor kinderen die te maken hebben met moeilijkheden in hun leven, weinig zelfvertrouwen hebben, faalangstig zijn, concentratieproblemen hebben, laag zelfbeeld hebben,(hoog)gevoelig zijn, problemen met de (werk)houding hebben etc. Ook kinderen die te maken hebben met echtscheiding of verlies van een dierbare zijn goed te helpen middels kindercoaching.

Kindercoaching is er voor kinderen uit de regio Beuningen, Nijmegen, Weurt, Druten, Wijchen, Groesbeek, Malden, Ravenstein etc.

bottom of page